Asnje feste nuk do te ishte e bukur nese nuk do te shoqerohej me ushqime te shijshme dhe te gatuara mire . Jemi ne prag festash , dhe pervec preukopimit se si do te zbukurojme shtepine shqetesohemi dhe per faktin se cfare do te gatuajme ate nate .
Initaly Risto & Gusto do t’ju sjelle disa nga shume recetat e nje nder chefave me te mire, Chef.Armando Kikino se c’fare mund te gatuajme ne keto vigjilje festash.
Stinko qingji I furres me rozmarine
Per 4 persona nevoiten :
- 4 stinko qengji
- 2 lugë vaj ulliri
- kripë spn
- piper i zi i sapo bluar spn
- 6 thelpinj hudhër, të pa qëruar, por te shpuar me majën e një thike
- 6 degë rozmarinë të freskët
- 300 ml leng pule ose perimesh
Ndezim furren ne temperature 240° qe te nxehet.
Vendosim mishin e qengjit ne nje tepsi dhe lyejme mire me vaj ulliri. E rregullojme me kripe dhe piper te sapo bluar dhe kur furra te jete gati e fusim te marri nje faqe per 20 min. deri sa te marri nje ngjyre te kuqerremte. Pas 20 min e heqim mishin nga furra dhe ulim temperature ne 165°.
Nderkohe qe bie temperature e furres sperkasim mishin me yndyren qe ka kulluar ne tepsi, shtojme hudhrat, rozmarinen. Shtojme 150 ml leng pule ose perimesh.
E mbulojme mire me flete alumini dhe I mbyllim mire anet qe te mos dalin avujt e gatimit dhe e fusim ne furre per 2 ore. Nxjerrim mishin nga furra, rritim temperaturen ne 200°. Heqim letren e aluminit , shtojme lengun e mbetur dhe vzhdojme gatimin ne furre per 15 min.
E sherbejme te ngrohte dhe mund ta shoqerojme me domate , qepe dhe karrota te furres.
Falenderojme Chef.Armand Kikino per recetat e tij te mrebullueshme !