KURSI I PICES

             

Elbasan ,22.02.2020

 

                                                                 KURSI I PICES

 

                                      NOCIONET   THEMELORE  PER  FILLESTARE

 

Ne ambjentetet e ndermarrjes Initaly Risto  & Gusto me  tematike ‘’ Teknikat e pices ‘’ u zhvillua kursi i organizuar nga administratorja Brunilda Isufi ne bashkepunim me chef Armand Kikino dhe  mjeshtrin e picave Gazmend Bleta si dhe me pjesmarrjen e studenteve  te  ‘’Qendres se Edukimit  Kulinar’’  .

Pica eshte ushqimi me i njohur ,i perhapur dhe i dashur ne bote. Per  thjeshtesine e saj dhe kosto te ulet eshte nje pjate qe me te vertete i kenaq  te gjithe . Prandaj per  te realizuar nje pice te shijshme nevojiten produkte cilesore  ajo cfare ne u ofrojme  konsumatoreve ne treg.

Gjate kursit u trajtuan tematika te ndryshme si :

 • Profesioni i Picajolit
 • Perberesit kryesor te pices: miell, uje , maja, kripe dhe vaj
 • Fryrja dhe maturimi brumit
 • Metoda e berjes se brumit
 • Brumi dhe hapja e diskut
 • Pjekja
 • Llojet e brumit
 • Brumera speciale
 • Mbushja e pices
 • Si edhe kostot e ushqimit per nje pice

 

Ne fund studentet asistuan vete ne pergatitjen e picave.

Studentet me Stafin Initaly

Studentet me Stafin Initaly

Chef Mondi dhe Master picajoli Gazmend gjate kursit

Chef Mondi dhe Master picajoli Gazmend gjate kursit

Studentet duke pare nga afer produktet e Initaly , produkte per te bere pica te shijshme e cilesore

Studentet duke pare nga afer produktet e Initaly , produkte per te bere pica te shijshme e cilesore

Master picjeri Gazmend duke shpjeguar teknikat  e berjes se picave

Master picjeri Gazmend duke shpjeguar teknikat e berjes se picave

Pica Romane

Pica Romane