Elbasan ,22.02.2020

 

                                            KURSI I PICES

              NOCIONET   THEMELORE  PER  FILLESTARE

 

Ne ambjentetet e ndermarrjes Initaly Risto  & Gusto me  tematike ‘’ Teknikat e pices ‘’ u zhvillua kursi i organizuar nga administratorja Brunilda Isufi ne bashkepunim me chef Armand Kikino dhe  mjeshtrin e picave Gazmend Bleta si dhe me pjesmarrjen e studenteve  te  ‘’Qendres se Edukimit  Kulinar’’  .

 

Pica eshte ushqimi me i njohur ,i perhapur dhe i dashur ne bote. Per  thjeshtesine e saj dhe kosto te ulet eshte nje pjate qe me te vertete i kenaq  te gjithe . Prandaj per  te realizuar nje pice te shijshme nevojiten produkte cilesore  ajo cfare ne u ofrojme  konsumatoreve ne treg.

Gjate kursit u trajtuan tematika te ndryshme si :

  • Profesioni i Picajolit
  • Perberesit kryesor te pices: miell, uje , maja, kripe dhe vaj
  • Fryrja dhe maturimi brumit
  • Metoda e berjes se brumit
  • Brumi dhe hapja e diskut
  • Pjekja
  • Llojet e brumit
  • Brumera speciale
  • Mbushja e pices
  • Si edhe kostot e ushqimit per nje pice

 

Ne fund studentet asistuan vete ne pergatitjen e picave.

 

 

Studentet me Stafin Initaly

Studentet me Stafin Initaly

Chef Mondi  dhe  Master picajoli  Gazmend  gjate  kursit

Chef Mondi dhe Master picajoli Gazmend gjate kursit

Studentet duke pare  nga afer produktet  e Initaly , produkte  per te bere  pica te shijshme  e cilesore

Studentet duke pare nga afer produktet e Initaly , produkte per te bere pica te shijshme e cilesore

Master picjeri Gazmend  duke shpjeguar teknikat   e berjes se picave

Master picjeri Gazmend duke shpjeguar teknikat e berjes se picave

Pica Romane

Pica Romane